
Cboe Options Regulatory Circular RG19-016 
C2 Options Regulatory Circular RG19-012 

Date:  April 16, 2019 

To:    Trading Permit Holders 

From: Regulatory Division 

RE:       Deletion of Certain Broad-Based Index Reporting Requirements 

Replaces Cboe Options Regulatory Circular RG14-029 and 
C2 Options Regulatory Circular RG14-009 

A rule change amending Cboe Options Rule 24.4, Position Limits for Broad-Based Index Options, has 
become effective.  As a result of the change, Cboe Options and C2 Options (collectively the “Exchanges”) 
Trading Permit Holders are no longer required to report certain broad-based index option positions to 
the Exchanges as described below.1 

Rule Change Filing SR-CBOE-2019-014 deleted Interpretation and Policies .03 and .04 of Cboe Options 
Rule 24.4. Interpretation and Policy .03 had formerly required, in relevant part, that each TPH (other 
than Cboe Options Market-Makers) that maintains a broad-based index option position on the same 
side of the market in excess of 100,000 contracts for OEX, XEO, NDX, RUT, VIX, VXN, VXD, VXST, S&P 500 
Dividend Index, SPX, Cboe S&P AM/PM Basis, Cboe S&P 500 Three-Month Realized Variance or Cboe S&P 
Three-Month Realized Volatility and 1 million contracts for BXM (1/10th value) and DJX, for its own 
account or for the account of a customer, to report information as to whether the positions are hedged 
and provide documentation as to how such contracts are hedged, in a manner and form required by 
the Department of Market Regulation.   

Interpretation and Policy .04 had formerly permitted the Exchange to impose additional margin upon 
an account maintaining an under-hedged position in any of the options products identified under the 
above former Interpretation and Policy .03 pursuant to its authority under Cboe Options Rule 12.10, 
Margin Required is Minimum. While Interpretation and Policy .04 is deleted, each Exchange still 
maintains the authority to at any time impose higher margin requirements when it deems such higher 
margin requirements are advisable pursuant to Cboe Options Rule 12.10.2    

TPH’s are reminded that the position reporting requirements contained in Cboe Options Rules 4.13(a) 
continue to apply to broad-based index options. Per these rules, each shall report to the respective 
Exchange certain information for any customer who, acting alone, or in concert with others, on the 
previous business day maintained aggregate long or short positions on the same side of the market of 
200 or more contracts of any single class of option contracts dealt in on the Exchange. 

1 See Securities Exchange Act Release No. 85328 (March 15, 2019), 84 FR 10558 (March 21, 2019) (SR-CBOE-2019-
014).  Cboe Options Rule 24.4 is incorporated by reference into Chapter 24 of the C2 Options Rules. 
2 Cboe Options Rule 12.10 is incorporated by reference into Chapter 12 of the C2 Options Rules. 

https://www.sec.gov/rules/sro/cboe/2019/34-85328.pdf
https://www.cboe.com/publish/RuleFilingsSEC/SR-CBOE-2019-014.pdf
https://www.cboe.com/publish/RuleFilingsSEC/SR-CBOE-2019-014.pdf
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Additional Information 

Any questions regarding this Regulatory Circular may be referred to Regulatory Interpretations at 
RegInterps@cboe.com or 312-786-8141. 
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