
 
 
 

 
 
 
 

 
Regulatory Circular RG 09 - 046 

 

To:  Members, Member Organizations 

From:  Division of Member and Regulatory Services 

Date:  April 3, 2009 

Re:  Requirement to Furnish Information, CBOE Rule 17.2(b)  

 

The Exchange has encountered a number of members or member firms that have been 
unable to provide information requested during Routine Financial and/or Operational 
examinations in the time frames requested by the Exchange staff.  The Exchange, in 
each request for information, includes a date by which the information is expected to be 
provided.  Generally, with respect to a Routine Financial and/or Operational examination 
the member or member firm is given 7-10 days notice prior to the date by which the 
materials must be provided.  The information being requested by the Exchange typically 
is information that the member or member firm is required to prepare and maintain under 
the books and records rules of the Securities and Exchange Commission.    

Exchange Rule 17.2(b) obligates Exchange members or persons associated with a 
member to provide information requested by the Exchange in connection with any 
investigation initiated by the Exchange.  The term investigation, as used in CBOE 
Chapter 17, includes, but is not limited to, examinations.  Please be advised that 
Interpretation.02 to Rule 17.2 states that the failure to provide requested information 
within the time period the Exchange specifies “…shall be deemed a violation of Rule 
17.2”.  

The Securities and Exchange Commission has indicated, in Release No. 34-44992, File 
No. S7-26-98, that requests for records that are readily available (either on-site or 
electronically), should be filled on the day it is made.  If a request is unusually large or 
complex, then the member or member organization should discuss with the individual 
making the request a mutually agreeable time-frame for production of the requested 
information. 

Members are reminded of their obligation to provide information requested of them in the 
timeframe or manner prescribed by the Exchange.   Failure to do so may result in 
disciplinary action against the member, member firm or associated person. 

 

Questions regarding this Regulatory Circular or Rule 17.2(b) should be directed to 
Lawrence Bresnahan at (312-786-7713) or Robert Gardner at (312-786-7937). 
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